11 september 2017

Koekjes met frambozen, witte chocolade en walnoten

We kwamen terug van vakantie en hadden veel frambozen. Deels overrijp, ik besloot daar koekjes mee te bakken. Dat was geen vergissing, super lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Ook erg goed te maken frambozen uit de diepvries.1 detail... wees niet bang om vieze vingers te krijgen ;)



Deze koekjes zijn krokant aan de buitenkant en lekker zacht aan de binnenkant. Door dat ze wat vochtige zijn dan andere koekjes kan je ze wat korter bewaren dan "harde" koekjes, maar het zou mij verbazen als je ze lang kan bewaren ;). Ik hou zo van zulke robuuste koeken... en met zacht en hard, zoet en wat zurig... Echt super!



Recept Koekjes met frambozen, witte chocolade en walnoten
12 grotere, 16 kleintjes

125 gram havermout
80 gram bloem
2 eieren
5 gram bakpoeder
snuf zout
50 gram licht bruine basterdsuiker
75 gram kokosolie (of boter)
1 theelepel vanille extract
60 gram witte chocolade
50 gram walnoten
125 gram frambozen (uit de vriezer=ontdooid)

Verwarm de oven voor op 180 graden. 
Hak de witte chocolade en de walnoten in grove stukken. 
Meng alle droge ingredienten in een kom, voeg dan de kokosolie en de eieren toe. 
Kneed het geheel tot bal, voeg dan de walnoten en de chocolade toe en kneed deze er ook doorheen. 
Zorg ervoor dat je deeg wat losser is en voeg dan de frambozen toe. 


Verdeel deze rustig door het deeg heen, ze blijven niet heel en het deeg word in eens een heel stuk vochtiger, maar het komt goed in de oven!
Verdeel 12 of 16 hoopjes op een bakplaat met bakpapier en druk de hoopjes plat tot het een koekje is. 


Bak de koekjes in 15-20 minuten krokant en goudbruin in de oven. 


Laat de koekjes 10 minuten afkoelen op de plaat, dan worden ze wat steviger, laat ze daarna verder afkoelen op een rooster. 


Deze koekjes komen zeker nog vaker langs hier! Want frambozen heb ik ook altijd in de vriezer.

1 opmerking:

  1. Lijkt me heerlijk! En echt herfstig: met walnoten en frambozen. Precies de goede tijd ervoor. Ik ga ze proberen van de week.

    BeantwoordenVerwijderen