7 februari 2017

Wat is jouw budget! ~Eveline~


Vandaag weer iemand die haar kasboekje opent voor ons... 
en deelt met ons wat hun budget is en hoe ze besparen! Deze keer een blogger. Eveline blogt op Look around the corner. Voor gratis bijbelstudies kan je terecht op haar andere blog Good Morning Girls Nederland.
_____________________



Wie ben je?
Ik ben Eveline , geliefd kind van God, vrouw van, moeder van, dochter van, vriendin van. Ik ben 42 jaar. Ik houd van bloggen dat doe ik op mijn blog. Ik houd van brieven schrijven, dat doe ik met gedetineerden in USA. Ik houd van koken vooral recepten van Amish vind ik erg leuk. Ook heb ik het koken van Koolhydraat arm eten ontdekt. Ik vind het ook leuk om creatief bezig te zijn. Ik woon in een klein dorp in de Flevopolder. Rijtjes huis, gehuurd . Heerlijk rustig ik geniet iedere dag van mijn gezin en huis.

Wat is jullie gezinssamenstelling?
Getrouwd, 3 kinderen, samengesteld gezin.

Werk jezelf? En je evt partner ook?
Mijn man en ik zijn beide afgekeurd door dat wij chronisch ziek zijn.

Wat geef je per maand aan boodschappen uit? En wat valt daar voor jou allemaal onder? 
Per maand ben ik zeker 4 tot 500 euro kwijt aan boodschappen. 3 tieners eten de oren van je hoofd. In de zomer maanden is het wat minder omdat wij dan groente van de volkstuin hebben. Behalve kleding valt alles voor mij onder het geen wij uitgeven per maand.

Heb je daar een vast budget voor of gebruik je gewoon wat nodig is?
Wij gebruiken wat nodig is. Wij kopen vaak houdbare producten in de aanbieding dus 2 voor de prijs van 1 dan sla ik in. Ook kopen wij bijna alles met 35% of 50% korting in de winkel en vriezen het in.

Wat vind je daar zelf van? Is dat veel of juist weinig?
Wij vinden dat wij gezegend zijn dat wij dit bedrag uit kunnen geven. En delen er ook van met anderen als dat nodig is.

Werk je met een budgetten? Zo ja, voor wat allemaal?
Nee doe ik niet.

Houdt besparen jou bezig?
Ja dat doen wij zeker, aanbiedingen in de gaten houden. Wat ik hierboven al zei, wij kopen bijna alles met 35% of 50% korting. Kleding kopen wij ook alleen in de uitverkoop, en wij hebben geluk dat in de kerk 2 keer per jaar een kleding beurs is. Ook kijken wij voor tv en telefoon waar we dat afsluiten. Bij KPN kun je per jaar 10 euro op je rekening korting krijgen. Dat vragen wij dus aan. Ook met electra doen wij acties als deze. Dit zijn acties waar veel mensen niet van weten.

Welke keuzes maak jij persoonlijk wel of juist niet als het gaat om besparen?
Voor ik koop overdenk ik, waar heb ik het voor nodig, hoe vaak ga ik het gebruiken. Kan ik er anderen mee dienen (bijvoorbeeld met 2de handsboeken of ik daar blogs over kan schrijven de boeken die ik dan lees)

Wat is jouw beste tip om te besparen?
Denk na voordat je koopt. Afgeprijsde artikelen kopen en neem een vriezer.

_________________

Bedankt Eveline.... voor het invullen van deze lijst! Leuk om te lezen hoe je er mee omgaat. Het trof me dat je schreef je gezegend te voelen dat je dit kan uitgeven.... mooie manier van in het leven staan en bewust omgaan met je geld!

3 opmerkingen:

  1. Mooi Eveline, ik vind mijn inkomen zo niet meer dan normaal. Maar inderdaad: Het is echt een zegen.

    Gaaf dit Ilse het inspireert heel erg om te lezen hoe ieder er weer anders in staat!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk om te lezen. En weer zijn wij elkaars tegenpolen ��

    BeantwoordenVerwijderen