14 september 2015

Mini spiraaltaartjes van courgette

Op de blog van Aletta, Eten wat de grond schaft
(erg leuke blog trouwens!!! Dus snel gaan kijken)

Nou op haar blog kwam ik deze prachtige spiraaltaart tegen met courgette.
Die wilde ik ook wel maken maar zonder bodem, zodat hij GOK proof zou zijn.
Alleen zo'n grote taart maken had ik niet zo'n zin in, dus maakte ik de mini variant :)....


Aletta heeft ook een leuk filmpje online staan waar je goed kan zien hoe je zo'n taart maakt!

Recept Mini spiraaltaartjes van courgette
groentegerecht voor 1,5 tot 2 personen

2 kleine courgette's
2 eieren
scheutje melk
peper en zout
geraspte oude kaas

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de courgette's en snijd de kop en kont eraf.
Schaaf met een kaasschaaf lange repen van de courgette's.
Begin met het oprollen van 1 reep, zoals je een tekening van een kind zou oprollen.
Rol dan de volgende er omheen, dan weer de volgende enz.
Tot je rolletje net zo groot is als een muffinvormpje.
Zet het rolletje in het vormpje en maak de andere rolletjes klaar.


Klop de eieren los met de melk en wat peper en zout.
Verdeel dit over de courgette's.


Als laatste verdeel je wat kaas over de taartjes heen.


Schuif ze in de oven en bak ze in 25-30 minuten gaar.


Lekker met wat salade erbij en een stukje vlees.

Boeien die koolhydraten je nou niet...
en zou je graag een bodem willen in de mini taartje. 
Gebruik dan voor ieder vormpje een kwart stukje bladerdeeg, prik daar wat gaatjes in en strooi wat paneermeel op de bodem, zet daar de rolletjes op en ga dan verder met het recept.

Mocht je nou net als wij veel te veel courgette's hebben...hou m'n blog vanmiddag dan ook even in de gaten... 

7 opmerkingen:

  1. Leuk! Heel apart eigenlijk. Kreeg je de courgette spiraal wel goed gaar dan? ( dat je het goed kan bijten)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja hoor, zijn maar hele dunne plakken. Dus geen probleem :)
      Groetjes Ilse

      Verwijderen
  2. Oh wat leuk - een variant op de apple roosjes. Ga ik maken. Bedankt voor het delen Ilse. Ze zien er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik had nog nooit courgette gegeten, maar na dit geproeft te hebben, wordt er nu regelmatig courgette gegeten. Ook mijn dochter die er niet aan wilde geniet ervan.
    Dit is een makkelijk en snel courgetterecept..
    Snij de courgette in dunne plakjes en bestrooi die met zout en peper. Laat ze 10 min. liggen. ( trekt het goed in! ). Besmeer de plakjes met olijfolie en bak ze in een grillpan of op de bbq. Als er lekkere grillstrepen op staan en de courgetteschijf doorzichtig is, kun je hem opeten. Doe dat wel direct, want hij koelt snel af.
    Eet smakelijk..

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat leuk! Hier staat juist vanavond weer courgette op het menu vanwege heeeeel veel teveel :-) Zelfs familie aan wie we delen weet het bijna niet meer op te krijgen, dus ik hou je blog in de gaten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat leuk! Het ziet er lekker uit, ook al heb ik zelf een klein beetje een trauma aan courgettes.. Misschien overkom ik wel dat 'jeugdtrauma' met dit taartje. Ga het zeker eens proberen dus!

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gisteren hebben we ze gemaakt- ze waren lekker hoor! En idd, hier wordt ook altijd flink wat courgette in stukjes ingevroren voor de rest van het jaar :-)

    BeantwoordenVerwijderen