24 juni 2015

Kip tandoori,een echt zomer gerecht

Dit is een gerecht wat ik eigenlijk alleen in de zomer klaar maak.
Heerlijk met sla, komkommer en verse ananas.
Ik zorg er altijd voor dat ik 's ochtends mijn kip al in de marinade zet, zo kunnen de smaken er heel de dag intrekken. Ik gebruik een mix die ik kocht. Je kan de mix ook zelf maken, maar ik heb niet alle kruiden in mijn kastje staan en het verbaasde me hoe weinig e-nummers er in deze mix zitten. Er zit er namelijk maar 1 in en die is volgens de boekjes groen. Dat is mooi :)

Product Image

Recept Kip tandoori
2 personen

1 kipfilet
1 flinke eetlepel tandoori kruiden
olie

optioneel:
-een lekkere salade of andere groente
-ananas in stukjes
-rijst
-erg lekker met kerriesaus, ik nam dit keer een kant en klaar pakje, maar je kan het natuurlijk ook zelf maken. Met dit recept bv., je kan ook een koude kerriesaus maken. Neem 2 eetlepels mayonaise, 1 eetlepel water, 1 eetlepel kerriepoeder, alles goed doorroeren en klaar (scheelt weer een warme pan tijdens die warme dagen). De hoeveelheid kan je aanpassen naar hoeveel je nodig hebt.

Snijd de kipfilet in blokjes.
Doe ze in een afsluitbaar bakje en roer de kruiden erdoor heen.
Zet het bakje in de koelkast voor minimaal 4 uur en roer tussendoor nog een keertje door.
Verhit een pan en bak de kipfilet in wat olie, gaar en goudbruin.


Maak ondertussen een salade klaar, kook wat rijst, snijd de ananas aan en maak de kerrie saus....

Alles op je bordje en smullen maar :)


Soms maak ik expres wat meer, dat gaat de volgende dag mee op een broodje met wat kerrie-mayo-saus... oeiii smullen en de collega's van manlief... hihih die zijn vast jaloers :)

1 opmerking:

  1. Ik koop tandori kruiden ook maar dan bij islamitische winkel in zakje van 2 ons. En ik marineer altijd jmet de kruiden in par eetl. yoghurt dan wordt het vlees lekker zacht en ik laat de stuken altijd groter, die blokjes drogen zogauw uit.

    BeantwoordenVerwijderen