10 april 2015

Visvink

Vis wat?
Visvink
...

Je weet wel zo'n slavink of rundervink, maar dan van vis :)

Ik kwam een basis recept tegen en deed daar mijn eigen ding mee...
Het blijft lastig als je zelf geen vis lust, want wanneer is het goed op smaak.
Gelukkig heb ik een kritisch testpanel


Recept Visvink
2 stuks

2 filets van een witte vis (ik had nog pangasius in de vriezer, maar dit kan met allerlei soorten witte vis)
4 plakken ontbijtspek
1 theelepel fijne mosterd
4 blaadjes basilicum
1 takje selderij
4 sprieten bieslook
halve theelepel viskruiden of andere kruiden naar smaak

Snijd de vis en doe deze met de overige ingredienten (behalve het spek) in een hakmolen en draai er "gehakt" van.



Leg 2 keer 2 plakken ontbijtspek een stukje over elkaar heen.
Verdeel hier over het visgehakt en vorm met vochtige handen hier een rolletje van.


Wikkel het spek erom heen en zet ze een kwartiertje in de koelkast zodat ze wat steviger worden.


Verhit wat boter of olie in een koekenpan en bak de visvinken in 8-10 minuten gaar.
Bij ons werd dit gegeten met gekookte peentjes, peultjes en aardappels.


3 opmerkingen:

  1. Wat een leuk en origineel recept! Ga ik een x proberen. We lusten hier erg graag vis. Bedankt voor het delen! Fijn weekend alvast

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er heerlijk uit. Vraag me alleen af hoe de combi spek/vis smaakt. Zou nooit op het idee gekomen zijn. Ik zou eerder denken aan paneren maar vind dat aan smaak weer minder. Uitproberen dan maar?? Wij zijn dol op vis! Ergggg benieuwd ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nog even na gevraagd aan manlief maar spek en vis is een combi die goed smaakt zegt hij ;)

      Verwijderen