17 juni 2014

Basis-Tomatensaus recept en wecken


Al tijden wilde ik een basis-tomatensaus maken... 
Die ik kan gebruiken om mijn witte bonen schotel te gebruiken. 
Dat is juist zo'n lekker snel gerecht dat ik niet steeds zelf die saus wil maken.
Daar gebruikte ik zoals het recept aan gaf altijd een pot pasta saus uit de winkel.
Dat ging me steeds meer tegenstaan.
Dus een tijdje geleden maakte ik deze basis-tomatensaus
en gelijk flink wat gemaakt en geweckt.



Recept Basis-Tomatensaus
6 potten vol

3 uien
3 tenen knoflook
1 groene paprika
1 prei
3 stengels bleekselderij
3 eetlepels Italiaanse kruiden
stukje gedroogde chillipeper of wat sambal
scheut rode wijn
4 blikken gepelde tomaten
3 pakken gezeefde tomaten

Snijd alle groenten fijn.
Verhit in een grote pan een flinke scheut olijfolie.
Bak hierin de groente.
Blus het af met een flinke scheut wijn.
Voeg dan de gepelde, gezeefde tomaten en de kruiden toe.



Laat dit alles zeker 1 uur pruttelen.


Pureer dit dan met een staafmixer.
Proef en voeg naar smaak nog kruiden en of zout toe.

Let wel op dit is een basis saus.... dus als basis voor pastasaus, voor op de pizza, voor een ovenschotel of voor soep. Andere smaken moeten er dus nog bij komen!

__________________________________________________________


Ik heb de saus aflaten koelen, terwijl de weckpotten in de vaatwasser op het heetst gewassen werden. Daarna vulde ik de glazen en plaatste de deksels en de klemmen.
Ze gingen samen met wat soep in de ketel in.

Ik weckte ze op 90 graden in 40 minuten.

De volgende morgen, konden ze uit de ketel en gingen er stickertjes op...
En nu staan ze in de schuur te wachten tot we ze gaan gebruiken!

2 opmerkingen:

  1. Lekker, welke maat potten gebruik je hiervoor?
    Alvast bedankt Wilma

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi jann-Will
      Ik heb 1/4 liter potten gebruikt, maar dat ligt ook aan hoeveel je gebruikt,...
      Kan natuurlijk altijd in grotere of kleinere potten ;)
      Groetjes

      Verwijderen