3 mei 2013

Suikerbolletjes

Afgelopen week plaatste ik op Facebook deze foto. Van heerlijk toen nog warme suikerbolletjes. Het is vakantie dus even wat extra lekkers gebakken! Tijd om mooiere foto's te maken kreeg ik niet ;), zoals je ziet...er mist er zelfs al een. 
Als de bolletjes 't redden kan je ze invriezen!

Er werd gevraagd of het recept ook op m'n blog zou verschijnen... nou hier is hij dan!

Het is niet ingewikkeld. Eigenlijk is het gewoon hetzelfde recept als voor een suikerbrood. (deze plaatste ik al eerder op deze blog) Het vormen is uiteraard wel iets anders.

Recept Suikerbolletjes
12-14 stuks

Voor de ingredienten en het bereiden van het deeg, klik hier (link naar de blog van Levine).

Na de 1e rijs ga je als volgt verder.
Bestrooi het werkblad met wat bloem
Stort het deeg op het werkblad.
Het deeg is erg kleverig, bestrooi het daarom met nog wat bloem.
Verdeel het deeg in stukjes van ongeveer 80 gram.
Leg deze apart onder een stukje bakpapier of plastic.
Begin bij het eerste bolletje.
Maak er mooie strakke bolletjes van door het deeg vanaf de onderkant naar het midden te "vouwen", knijp de naad goed dicht en maak ze mooi rond.
Leg ze op een bakplaat met een bakpapiertje of een bakmatje.
Laat de bolletjes nog eens 50-60 minuten rijzen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden.
Bak de broodjes bruin en gaar in 20 minuten.

Eet smakelijk!




1 opmerking: