20 november 2012

Snijbonen onder een dakje

Snijbonen zijn niet mijn favoriet, maar wel gezond en lekker voor de afwisseling. Ik had in de vriezer nog een zak snijbonen liggen, die toch nu echt een keer op moest. Dus het lekkerste recept voor snijbonen maar weer eens erbij gepakt en gemaakt....mmmm


Recept snijbonen onder een dakje
2 volwassen en 2 kinderen

400 gram gesneden snijbonen vers of uit de vriezer
250 gram rundergehakt
150 gram champignons
1 flinke ui
Peper en zout
Verse of gedroogde tijm
Witte wijn
Aardappels (vind de hoeveelheid een beetje lastig) ik gebruikte 5 grote aardappels
Roomboter
100 gram geraspte kaas
Evt een scheutje slagroom of melk

Kook de snijbonen ongeveer 5 minuten en giet ze af.
Schil en snijd de aardappels. Kook deze gaar.
Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een ovenschaal in.
Snijd de ui in ringen en de champignons in vieren.
Ondertussen het gehakt rul bakken. Voeg als het gehakt gaar is de ui toe en daarna de champignons.
Bak dit alles even goed door.
Blus het geheel af met een flinke scheut witte wijn, laat dit een beetje inkoken en voeg dan de snijbonen toe. Maak het naar eigen smaak af met peper, zout en tijm.Goed mengen en dan het gas uitdraaien.
Maak van de gare aardappels, peper, zout en de kaas een aardappelpuree. Voeg als je het lekker vind een scheut melk of slagroom toe.
Schep het snijbonen gehaktmengsel in de ovenschaal en dek dit af met een laag aardappelpuree. Trek er met een vork wat lijnen in en verdeel wat roomboterklontjes over de puree.
Bak hem in 20 minuten goudbruin.


Voor GOK zou je het eventueel kunnen eten in je KH-uurtje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten